Årets löpgrupp är igång!

I torsdags var det dags för första träningspasset för gänget som anmält sig till årets löpgrupp. Under tio veckor kommer de träna löpteknik, löpstyrka, backe och olika former av intervaller för att vara i form till loppet den 11 maj.

Första passet ägnade vi åt att gå igenom löpteknik från grunden, hur kan vi med hjälp av rätt teknik springa lättare, snabbare och mer skadefritt? Deltagarna fick jobba med olika övningar och rörelser som efter en timme resulterade i en otroligt stor förbättring i teknik hos samtliga. Vi pratade också om fotisättning, ska man springa på tårna, hälen eller nåt helt annat? Dessutom hann vi gå igenom ett par grundläggande styrkeövningar specifika för löpare.

Nästa torsdag kör vi ännu mer styrketräning, en repetition av tekniken och pratar lite puls!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s